En iyi açık parfüm
Kaliteli parfüm arıyorsanız TIKLAYINIZ

Sandal ağacı nedir?

Sandal ağacı, tropikal bitkiler ailesine ait bir ağaç türüdür. Hindistan'a ek olarak Avustralya, Malezya, Polinezya ve Hawaii'de yetiştirilen yaklaşık 25 çeşit sandal ağacı vardır. Bu çeşitlerin bazıları çok farklı olsa da bazıları çok benzer. Sandal ağacı ("Hint sandal ağacı" veya beyaz sandal ağacı- Santalum albümü L.), Hindistan ve Çin'deki dini törenlerde uzun süredir kullanılmaktadır ve şimdi şifa ve kozmetik bir araç olarak bilinmektedir. Her zaman ipek kumaşlar ve baharatlarla dolu olan kervanlar, İran ve Arabistan çölleri üzerinden Mısır firavunlarına ve Roma İmparatorluğu'na getirildi. Sandal ağacının çok özel bir baharatlı kokusu vardır. Bugüne kadar sandal ağacının hammaddesi en pahalı parfüm ve kozmetik ürünlerinden biri olmaya devam ediyor.

 

sandal ağacı

 

Sandal ağacı çok değerlidir ve en pahalı yağlardan birinin ana kaynağıdır. Sandal ağacı yağı, sarı ve bazen kahverengi, uzun süreli bir kokuya sahip, kalın, tatlı bir sıvıdır. Sanayide kullanılan bu yağı elde etmek için 30 yaş üstü sandal ağacı seçilir ve bu yağ köklerinden ve kabuğundan çıkarılır. Şu anda, Hindistan'da sandal ağacı ve yağı azalmaktadır ve sayıları restore edilinceye kadar yasaklanmıştır. Sonuç olarak sandal ağacı yağının fiyatı buna istinaden yükseldi ve bazı ülkeler bu ürünün satışının yasaklaması istenmektedir.

 

Sandal ağacı esansiyel yağı, parfümün en değerli bileşeni olarak kabul edilir. Sandal ağacı kokusu sinir sistemini yatıştırır, bu nedenle eski zamanlarda sandal ağacı uykusuzluk, kaygı ve depresyon için kullanılırdı. Ayrıca bu koku, yaratıcı duyguların ve yeteneklerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Sandal ağacının tatlı, egzotik, sade kokusu, ahşap ve oryantal kokuların ana bileşenlerinden biridir.

Sandal ağacı nedir? yorumları