Kokuların inanılmaz çeşitliliğine rağmen, aslında dünyadaki tüm parfümler birkaç bileşenden oluşur: su, alkol, aromatik yağlar, hayvansal ürünler ve şimdi bunların yerini alan kimyasal bileşikler.
Parfümeri ve kozmetik sıvılarında su farklı bir rol oynar. Bazen bir çözücü, bazen bir bileşendir, ancak çoğu durumda su her ikisidir.
Çeşitli özütleyicileri (organik asitler, boyalar, proteinli, aromatik, vb.) Çözen su, parfümlerdeki doğal özelliklerinin tezahürü için mükemmel koşullar yaratır.
Bazı parfümlerde ve kolonyalarda bulunan su, alkolün gücünü azaltmada mükemmel bir alternatiftir. Kozmetik formülasyonlarda, kremlerin vb. bileşenlerinden biri olarak su kullanılır.
Diğer bileşenlerle etkileşime girdiğinde su, kozmetik ürünlerin organoleptik avantajlarını (aroma, şeffaflık, viskozite, renk vb.) belirler.
Parfümeri ve kozmetik sıvıları için suyun kalitesi, bakteriyel saflık derecesi, kimyasal bileşim ve organoleptik özellikler ile belirlenir.
Ürün gereksinimlerine bağlı olarak, çeşitli derecelerde saflaştırma suyu kullanılır.
Su kirliliğinin bir göstergesi veya bakteri saflığının bir göstergesi koli indeksi veya koli titresi. Koli titresi, 1 E. coli'nin bulunduğu en küçük mililitre su sayısıdır ve koli indeksi, bir litre suda bulunan E. koli sayısıdır. Su, titresi 300'den az değilse ve indeksi sıfırsa bakteriyolojik olarak saf olarak kabul edilir.