En iyi açık parfüm
Kaliteli parfüm arıyorsanız TIKLAYINIZ

Parfümler hakkında en sık sorulan sorular

Soru 1. Parfüm nedir?

Soru 2. Parfüm ve eau de toilette arasındaki fark nedir?

Soru 3. Sarışınların ve esmerlerin parfümü var mı?

Soru 4. Yeni kokuları koklayınca burnunuz neden yorulur?

Soru 5. "Güzel kokmak" ne anlama geliyor?

Soru 6. En iyi parfüm hangisidir?

Soru 7. Parfüm nasıl saklanır? Parfümün raf ömrü nedir?

Soru 8. Parfüm nasıl uygulanır?

Soru 9. Baş (üst), başlangıç ​​notaları, orta (kalp, notası) ve dip (ana, bitiş notaları) nedir?

Soru 10. Erkek parfümü ile kadın parfümü arasındaki fark nedir?

Soru 11. "Unisex" kokusu nedir?

Soru 12. Çocuklar için parfüm kullanabilir miyim?

Soru 13. Koku çeşitleri nelerdir?

Soru 14. Görünümünüze ve tarzınıza göre bir koku nasıl seçilir? 

Soru 15. Bir mağazada denenmiş parfüm evde veya mağaza dışında neden bazen farklıdır?

Soru 16. Parfümler genellikle kulak memelerinin arkasına uygulanır- neden?

Soru 17. Aynı anda birden fazla koku kullanmak neden mümkün değil?

Soru 18. Parfümler çamaşırlarda leke bırakır mı?

 

 

 parfümler hakkında sorulan sorular

 

Soru 1. Parfüm nedir?

Cevap: Vücut ve çevresindeki her şeyi temizlediğimiz cilt yüzeyine parfüm sürüyoruz. Buradan koku iki yöne yayılır: Dışa ve içe, yani dünyaya ve kendimize. Dış dünyaya yayılma çok özel bir şekilde gerçekleşir: En küçük koku parçacıkları olan moleküller, sürekli olarak cilt yüzeyinden ayrılır ve solunan hava yoluyla çevremizdeki insanlar tarafından emilir. Böylece kokular, insanlar için yaptığımız görünmez köprü ve onlara verdiğimiz sessiz çağrıdır.

"Elbise bir görünümün dekorasyonudur ve parfüm bir kadının iç boyutudur." (Jacques Polje, eski parfümcü Chanel)

"Parfüm görünmez ama unutulmaz, yeri doldurulamaz bir moda aksesuarıdır ve bir kadının görünüşünü ifade eder ve onu hatırlatmaya devam eder." (Coco Chanel)

Marilyn Monroe, bir muhabirin gece uyurken ne yapıyorsunuz sorusuna yanıt olarak, "Chanel no5" sıkıp uyuyorum dedi.

"Parfüm kesinlikle bir lükstür, tüm güzel hediyelerin en güzelidir." (J. Stefan Jellinek)

"Ruhlar, moda gibi, sıradan yaşamda ayrıcalıklı bir alan yaratma, düz koşma sanatıdır." (Marilyn Delbur Delphi, Fransız kültür tarihçisi)

"Sık sık giyecek hiçbir şeyim yoktu ama her zaman parfümüm, pirinç tozum, kitaplarım, çayım, Pablo'nun duyarlılığı vardı." (Fernand Olivier, Picasso'nun kız arkadaşı)

"Ruhlar artık güzel kokmaya alışkın değiller ve her zaman bir kadının onu kaplayan hayalleri ve özlemleriyle özdeşleştiremeyeceği çekici bir auraları vardır.". (Önde gelen Fransız parfümcülerinden biri)

"Bir rüya asma köprü”- Japon tasarımcı ilk kokusu hakkında konuştu  (Kenzo Takada)

"Parfümüm hayatımın her anında eşlik ediyor. Gözlüğümü ya da anahtarımı ama arada unutuyorum" (Catherine Deneuve)

"Büyük ruhlar, onlarla ilk tanıştığınızda hissettiğiniz fiziksel şok tarafından belirlenir." (Edmond Rudnichka, en büyük parfümcü, Femme, Diorissimo, Eau Sauvage'ın yaratıcısı)

"Parfümler vücudun müziğidir" (Madame Rochas)

 

Soru 2. Parfüm ve eau de toilette arasındaki fark nedir?

Cevap: Bütün parfümler aynı bileşime sahiptir. Alkol, su ve parfüm bileşimi (konsantre, aromatik maddelerin karışımı). Bütün fark, karışımın oranlarındadır.

 

Soru 3. Sarışınlar ve esmerler için parfüm var mı?

Cevap: Hayır. Esmerler tatlı hafif kokuları, genç sarışınlar ise taze çiçekleri seçmeli. Bunun yerine, tarzınızı göz önünde bulundurmalısınız: Romantik, ticari, abartılı, klasik ve bunun gibi yaşam alanınız ve tarzınıza göre kendi kokunuzu seçin. Ten rengi ile parfümün bağdaştığı bir nokta yoktur.

 

Soru 4. Burun yeni tatları yani kokuları tatmaktan ne kadar çabuk yorulur?

Cevap: Koku içerikleri ve notalar çok benzerse 2-4 değil ise 5-6 aromayı yani farklı kokuları karşılaştırabilirsiniz. Burun diğer organlar gibi değildir ve yorulur. Parfüm alırken 3 ten fazla kokuyu aynı anda denemeyiniz. Sonra pişman olabilirsiniz.

Soru 5. "Güzel koku" ne anlama geliyor?

Cevap: Derinden gelen bu görünmez aura, parlak bir görünüme, ipek dokunuşuna, müziğin sesine atıflardan bulunmak gibi güçlü bir bağlantı ile sizi etkiliyor ise o sizin için güzel koku anlamına gelmektedir.

 

Soru 6. En iyi parfüm hangisidir?

Cevap: En iyi parfüm diye bir kavram ya da parfüm yoktur. Siz vanilya gibi içeriklere sahip bir parfümü severken başka biri bundan nefret edebilir. Ya da sizin çok yüksek fiyata aldığınız bir parfümden herkes hoşlanmak zorunda da değildir. Parfüm ve tarz kişiden kişiye değişir. Aynı görüşler gibi. Her kişinin en iyi parfüm diyeceği bir marka veya model olsa idi yüzbinlerce model yapmanın hiçbir anlamı olmazdı. En ünlü markaların bile yüzlerce modeli vardır. Ayrıca her parfüm her zaman kullanılmaz. Sizin en iyi dediğiniz bir parfüm belki kış yani soğuk havalar için kullanılan bir parfümdür. O zaman sıcak havaların en iyisi nedir? Kısacası en iyi parfüm sizi en iyi hissettirecek parfümdür.

 

Soru 7. Parfüm nasıl saklanır? Parfümün raf ömrü nedir?

Cevap: Parfümün raf ömrü, kapalı bir şişede 3-10 yıl ve ilk kullanımdan itibaren 6 ila 18 aydır. (Markadan markaya ve içeriğe göre değişebilir) Ancak yanlış saklanırsa parfüm 1 haftada bile bozulabilir. Bundan nasıl kaçınırsınız? Her şeyden önce, parfümün en kötü 3 düşmanı olduğunu unutmayın- ışık, ısı ve nem. Bütün bunlar, ruh formülünün hızlı bir şekilde bozulmasına ve nihayetinde hasara yol açar. Bunu önlemek için parfümünüzü orijinal ambalajında ​​her türlü ışık ve ısı kaynaklarından uzak tutmalısınız. Banyoda parfüm bulundurmayın. En iyi yerlerden biri oda ısısında karanlık bir çekmece olabilir.

Soru 8. Parfüm nasıl uygulanır?

Cevap: Parfüm temiz, kuru cilde (kulak arkası, boyun, gövde altı, dirsekler, bilekler, diz altı) uygulanmalıdır. Dilerseniz uzaktan elbiselerinize de uygulayabilirsiniz.

 

Soru 9. Baş (üst), başlangıç ​​notaları, orta (kalp, notası) ve dip (ana, bitiş notaları) nedir?

Cevap: Aromalar yani esanslar notalarını 3 aşamada açar. İlk adım- cildinize uygulanan parfümden aldığınız ilk izlenim kokusuna üst nota denir. Bir dakikadan az sürdüğü için geleneksel olarak narenciye, yeşillikler gibi en zayıf kilitleme bileşenlerini içerir. İkinci adım- kalp notası cilt kokuyla hemen reaksiyona girdiğinde üst notadan hemen sonra gelir. On dakika sonra (bazen daha erken). Sadece üç notanın (uygulamadan 15 dakika önce) ortaya çıkması, esans üzerinde beklemeden iyi bir izlenim bırakabilir. Geriye kalan ve parfümün uçmasına yani sizden ayrılmasına yakın olan son kokuları da dip notadır. Kehribar, misk, baharat, sandal ağacı gibi güçlü aromatik maddelerin bulunduğu notaların kısmı genellikle alt yani dip notalardır.

Soru 10. Erkek ve kadın kokuları arasındaki fark nedir?

Cevap: Erkek kokuları çiçeklerden ve meyvelerden (meyveler) alınmaz- genellikle- bunun yerine odunsu ve çimenli tonları vurgulanır. Erkek kokuları genellikle eau de toilette ve eau de colognelerle temsil edilir ancak erkekler için eau de toilette genellikle kadınlar için benzer bir üründen daha konsantredir.

Soru 11. "Unisex" parfüm nedir?

Cevap: Unisex kokular aynı anda her iki cinsiyet için de geçerlidir. Popülaritesinin zirvesi 90'ların ortalarında CK One serisi (SK Calvin Klein, 1994) ile geldi ancak şimdi bu tür kokuların birçok hayranı var. Bu aromalar, hafifliği (genellikle narenciye veya ozon, daha az yeşil kokular) ve sizin ile birlikte arkadaşınızın veya kızınızın aynı kokuyu kullanabilmesi ve böylece sizi birleştiren ekstra detaylara sahip olması nedeniyle iyidir. Ailenizdeki her bireyin kullanabilme özelliği maliyet açısından da uygundur. Bu kokular gençler için tasarlanmıştır. Unisex parfümlerin dezavantajları, geleneksel kadın veya erkek parfümlerine göre daha az kişiselleştirilebilmeleridir. Bu tarz parfümlerde yani unisex parfümde, erkek parfümlerinin klasik notaları yoktur. İkinci dezavantaj ise kokunun aşırı tazeliği ve hafifliği, kış veya akşam gibi zamanlarda kokuların kullanımına yardımcı olmaz. Ancak bu kokular spor yaparken, sıcak havalarda, sıkışık bir ofiste ve her zaman ekstra ferahlık istediğinizde size daha iyi uygun olabilir.

Soru 12. Çocuklar için parfüm kullanabilir miyim?

Cevap: Çocuğunuz alerjiye yatkın değilse 3 yaşından sonra onlara özel parfümler kullanmaya başlayabilirsiniz. Artık bebek parfümü pazarı genişliyor, bebeğin veya bebeğin cazibesini vurgulayan birçok baştan çıkarıcı koku var. Ayrıca minikler için olan parfümleri olgun kişilerde kullanıyor. 

 

Soru 13. Koku çeşitleri nelerdir?

Cevap: 

Çiçekler. Bu çiçek ailesi, leylak, menekşe, leylak, zambak, nergis, sümbülteber, en önemli grup parfümler, ana tema bir çiçektir.

Alt gruplar: Çiçeksi ve oryantal, Çiçeksi ve odunsu, Yumuşak çiçek

Doğu (kehribar). "Oryantal kokular" adı altında kompozisyonlar yumuşak, pudramsı, vanilya, sığla ve taze hayvan notaları ile birleştirilmiştir. Hafif kehribar kokulu alt aile, bu kategoride en çok temsil edilendir.

Alt gruplar: Yumuşak Doğulu

Odunsu. Bu aile sandal ağacı ve paçuli gibi sıcak renkleri, bazen de kuru, sedir, vetiver içerir. Erkek kompozisyonunda ahşap, lavanta ve narenciye notaları ile mevcuttur.

Alt gruplar: Wood Oriental, Wood-Moss, Dry Woody

Narenciye. "Narenciye" kabuğu, limon, bergamot, portakal, greyfurt vb. Sıkarak elde edilen uçucu yağları hissedin. Bu aile, erkekler ve kadınlar tarafından kullanılan ilk notalara sahiptir.

Deri. Eşsiz bir parfüm ailesi, kokuları kuru notalarla birleştirir ve cildin karakteristik kokusunu (duman, yanmış odun, tütün) "baş" çiçek tonlarıyla yeniden yaratmaya çalışır. Bu tip kokular hafif bir kokuya sahiptir. Bu yüzden onları renkli temsil etmiyoruz.

Selvi. "Selvi" ailesinin temsilcileri, orman, alg, çimen, çiçek ve ısıtılmış çam ağaçlarının kokusunu andıran yeşil, acı odun notaları ile taze, temiz, cesur bir aromaya sahiptir.

Fuzherny (eğreltiotu). "Fougeres" ismi Fransızcadan gelmektedir. Fougere- "eğreltiotu". Bu tatlar, taze kesilmiş samanın güçlü bir kokusuna sahip olan ailenin "kumarin" maddesini içerir. Sentetik kumarin, tüm eğrelti otu tatlarında yaşanan ekşi bitkisel tonun sisli zihnini tanımlayan lavanta ve alglerin bir kombinasyonudur.

Sonra diğer türler keşfedildi:

Deniz. Deniz meltemi kokulu notalar 1990 yılında yaratıldı. Başlangıçta, "deniz", gök gürültüsünden sonra nemli havada tam ozon aromasına komuta etti. Günümüzde deniz notaları çiçek, oryantal ve odunsu kokuları canlandırmak için giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Yeşil. Yeşil aile, taze kesilmiş çimen ve menekşe yaprakları kokuyor. Klasik kauçuk tonlarının etkisi o kadar güçlüdür ki, birçok "yeşil" aroma, içerikten daha resmi olarak bu sınıfa aittir. Son yıllarda paletlerinde daha yumuşak, daha açık yeşil notaların bulunması bu ailelere özel bir aile kazandırmıştır.

 

Soru 14. Görünümünüze ve tarzınıza uygun doğru kokuyu nasıl seçersiniz?

Cevap: Pek çok insan, parfüm ve görünüm ile bir kişinin genel stili arasındaki ilişki sorunuyla ilgilenir. Bu soruya tamamen objektif bir cevap yoktur, bir aroma seçerken aşağıdaki faktörlere dikkat edin:

1) Kişinin yaşı: Ne kadar gençseniz, hafif aromalar size o kadar iyi gidebilir. Yaşlandıkça daha etkili derin aromalar size uygun olabilir. Bu yüzden okuldan mezun olan kızlar hafif meyveli aromalar kullanabilir. Olgun esanslar olgun yaşlar demektir.

2) Parfüm reklamlarına dikkatli bakabilirsiniz. Üretici bize her zaman bu alandaki en belirsiz kişinin tarzını ve kokunun genel yönünü anlamamıza yardımcı olacak birkaç "ipucu" verir. Bu, her şeyden önce, isim ve reklamdır. Model seçimi (sarışın veya esmer, çok genç veya yaşlı), fotoğraf veya ticari alan seçimi, bu kokunun sizin için olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır. Hikâyede söylediğim gibi parfüm reklamlarında kokunun tarz ve görünümü az çok belli edilir.

3) Parfümünüzü kıyafetlerle birleştirmek söz konusu olduğunda, reklam sadece yardımcı olmakla kalmaz (spor veya takım elbise gibi ne tür kıyafetlere uygun olduğu bilgisini size verir). Kokuyla ilişkilendirilen renge göre paketleme bile size parfüm hakkında ön bilgi verebilir. Ya da giysinizin rengi ve parfümün ambalajı ince bir birleşim detayıdır. (Tüm parfüm marka modellerde geçerli olmamak kaydı ile) 

Tabii ki, asıl mesele, ruhunuzu yükseltecek, seçtiğiniz kokuyla psikolojik olarak rahat olacağımız parfümleri seçmemiz 1. sıra olmalıdır. 

 

Soru 15. Bir mağazada denenmiş parfüm evde veya mağaza dışında neden bazen farklıdır?

Cevap: Parfümün kokusu bulunduğu ortama göre değişir. Parfüm dükkanının havası birçok kozmetik koku ile doludur, bu nedenle parfüm dairenin nötr ortamından farklı bir kokuya sahiptir. Ek olarak, daha önce de belirtildiği gibi, parfüm kokusu sabit değildir belirli gelişim aşamaları vardır. Bu nedenle, onları test etmek için eve bir mini test alarak deneyimlemeniz daha iyi olabilir.

 

Soru 16. Parfümler genellikle kulak memelerinin arkasına uygulanır- neden?

Cevap: Parfümlerin her alanda daha farklı bir ömrü vardır ve derinin daha yumuşak olduğu yerlerde daha iyi kalırlar. Kulağın arkasında, kolun kavisli tarafında, nabız alanlarında.

 

Soru 17. Aynı anda birden fazla koku kullanmak neden mümkün değil?

Cevap: Her parfüm uyumlu bir işarettir. Aynı anda birkaç farklı koku kullanırsanız, genel uyumu bozar ve bireysel ruhların karakterini artık görünmez hale getirirsiniz. Ek olarak, kokuların karışımı hoş olmayan bir genel gözleme yol açabilir. Bu nedenle deodorantınız ve parfümünüzün kombinasyonuna özellikle dikkat edin.

 

Soru 18. Parfüm giysilerde leke bırakır mı?

Cevap: Genel olarak ipek bluzlara dikkat edin. Ayrıca parfüm çok eski, mat veya çok yoğun olduğunda lekeler giysilerde kalabilir.

Parfümler hakkında en sık sorulan sorular yorumları