Coumarin, acı badem, narin vanilya, taze kesilmiş saman ve baharatların aromalarını birleştiren bir kafur maddesidir.Coumarin ilk olarak 1822 yılında İngiliz kimyager Willian Perkin tarafından yaprak dökmeyen tropik ağaç Dipterix'in çekirdeklerinden elde edilmiştir. Kumarin adı, tonka fasulyesi anlamına gelen Fransızca coumarou kelimesinden gelir.
Kumarinler su ile damıtılarak elde edilir. Sonuç olarak, acı bir tada, saman kokulu, kaynar suda, alkolde ve etanolde çözünen renksiz kristaller elde edilir. Kumarinin mutlak özü, oryantal ve selvi kokularında sabitleyici olarak kullanılır. Kumarin kokusu hafif, ylang-ylang, leylak, paçuli, kimyon gibi notalarla uyumlu; Lavanta, gül ve yaban mersini ile temizdir. Vanilya, sardunya ve kumarin karışımı bir öfori hissi uyandırır.
Kumarin açısından en zengin olanı, Dipstrix ağacının tonka fasulyesidir. Ayrıca yonca, papatya, zambak, civanperçemi ve incil yapraklarından küçük miktarlarda kumarin elde edilir. Bahsedilen tüm bitkiler acı tatlı bir kokuya sahiptir. Bu notaların kokularda sıcak ve sevecen bir atmosfer yarattığına dikkat edilmelidir. Bu özellikle soğuk havalarda hissedilebilir.
Coumarin'in eteri vanilya aromalıdır ve Güney Amerika'daki yerliler onu doğal vanilya yerine ucuz bir alternatif olarak kullanırlar. Bu madde, tarçın ve karanfil aroması vermek için çeşitli bileşimlere eklenir. Artık endüstriyel ölçekte kullanılan kumarin, esas olarak asetaldehit ve salisilik aldehitten türetilen kimyasal bir üründür.