Alberto Sego
En iyi açık parfüm
Kaliteli parfüm arıyorsanız TIKLAYINIZ

Galbanum nedir?

Galbanum Ferula cinsinin bitkilerinden elde edilen reçine lat. Galbanum, Yunanca. Chalbane yağlı anlamına gelir. Şemsiye ailesinden bir bitki. Gövde pürüzsüz, yapraklar parlaktır. Kalın özsu, eski gövdelerdeki çatlaklardan yavaşça akar ve daha sonra güneşte kurur.Bu bitkiler İran, Türkmenistan ve Afganistan'da yetişmesine rağmen, galbanum, Hindistan malları ile birlikte ithal edildiğinden uzun zamandır Avrupa'da Hindistan'ın bir mukimi olarak kabul edilmektedir. İskenderiye ve Venedik. En yaygın kullanılan çeşit Ferula galbaniflua Boiss'dir. en iyi reçinenin elde edildiği et Buhse.

 

 galbanum

 

Galbanum kokusu tipik olarak "reçineli" değildir, aynı zamanda balzamik ve baharatlı yeşil ve acıdır, biraz çam iğnelerinin kokusuna benzer. Daha önce, parfümerideki yeşil notaların ana taşıyıcısı, saplantılı bir kokusu olan galbanum yağıydı. Odunsu ve balzamik notalarla yeşilin kokusu. Son zamanlarda, sentetik koku maddelerinin gelişmesiyle birlikte, galbanum yağı, meyveli yeşil notalar, özellikle ananas notaları vermek için kokularda yardımcı olarak kullanılmıştır.

 

Galbanum'da insan ruhunu etkileyebilecek maddeler bulunmuştur. Bu bitki uzun zamandır doğu tıbbında ve modern aromaterapide kullanılmaktadır. Galbanum, depresyon, panik atak gibi hastalıklara bağımlı olan kişilerin sinir sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Galbanum kozmetikte de kullanılır. Eski Mısırlılar bile bu bitkinin yağını biliyor ve takdir ediyorlardı ve onu cildin elastikiyetini geri kazandırmak, cilt yaşlanmasıyla mücadele etmek ve tabii ki mumyalama sırasında kullandılar. Galbanum, yara izlerini ve çeşitli cilt iltihaplarını iyileştirmeye bile yardımcı olur.

Galbanum nedir? yorumları