Aromaterapi, alternatif tıbbın en popüler alanlarından biridir. Bu terim bugün herkese tanıdık geliyor, ancak sadece birkaçı aromaterapinin ciddi bir bilim olduğunu düşünüyor. Aromaterapi yağlarının yardımıyla psikolojik ve fiziksel sağlığın ve sağlığın iyileştirilmesine dayanan aromaterapi, uçucu yağların çok yönlü özelliklerinin biliminin ve pratikte kullanım sanatının şaşırtıcı bir simbiyozudur.
Aromaterapi, beş bin yıldan fazla bir süredir insanlık tarafından bilinmektedir. Eski Hint, Mısır, Babil uygarlıklarında, aromatik esansiyel yağlara dayalı müstahzarlar, dini törenlerde, kozmetolojide ve tıbbi uygulamada aktif olarak kullanılmıştır. Aromatik karışımların daha yavaş buharlaşması için dar boyunlu küçük kaplar, eter taşıyıcılar, kral salonlarının ve kutsal tapınakların vazgeçilmez bir özelliğiydi. Mısırlılar tarafından parfüm olarak kullanılan, sertleştirilmiş katı ve uçucu yağların karışımından oluşan küçük koniler, sabahları bir peruğun üzerine yerleştirildi ve güneş ışınlarının altında yavaşça eritilerek çevreyi kokularıyla doldurdu. Ruhlarla iletişim kurmanın ve mistik bir transa girmenin bir yolu olarak, eski Slavlar ve Çinliler arasında Amerikan Kızılderililerinin ve Kuzey halklarının şamanik ayinlerinde kokulu bitkilerin yakılması mevcuttu.
Aromatik bileşenlerini bitkilerden çıkarmaya başlayan ilk kişiler Mısırlılardı. Çıkarılan kokulu maddeleri, mumyalama da dahil olmak üzere dini törenler ve ritüeller için olduğu kadar terapötik, terapötik ve kozmetik amaçlar için kullandılar.
Derin ve karmaşık değişikliklere, kişinin kendi yaşam enerjisinin ve vücudun kendi kendini düzenleme yeteneklerinin yenilenmesine ve kullanılmasına dayanarak, sadece olumluya değil, aynı zamanda istikrarlı değişikliklere ve sistemik dönüşüme de yol açacaktır, aynı zamanda kolaylığı ve şaşırtıcı rahatlığı ile şaşırtıcıdır. Gerçek zevk getiren prosedürler.
Uçucu yağlar harikalar yaratabilir. Koku alma ve fiziksel seviyelere aynı anda etki ederek, inanılmaz iyileştirici, düzenleyici, onarıcı, tonik, tedavi edici, yatıştırıcı, anti bakteriyel yetenekler sergilerler.