Kaşıntı günlük hayatımızda yaşadığımız çok rahatsız edici bir durumdur. Hayatımızın birçok aşamasında kaşıntıdan şikayet ederiz. Kaşıntı ilkbaharda daha sık görülür. Kaşıntı problemini çözmek için birçok farklı kimyasal krem çeşidi vardır. Ancak bu ürünler içerdikleri kimyasallar nedeniyle tehlikelidir. Bunun yerine, kaşıntı doğal olarak tedavi edilebilir.
Kaşıntı ile ilgili ilginç gerçeklerden biri, kaşıntı kadar geçici olmasıdır. Önünüzde kaşınan biri varsa, siz de kaşınacaksınız. Genellikle bir kişi günde 100 kez kaşınır. Şu anda bu makaleyi okurken vücudunuzun belirli bölgelerinde kaşıntı hissediyorsunuz.
Kaşıntı alerji veya cilt problemleriyle ilgili değilse, tedavi için kalifiye bir uzmana danışmak gerekir.
- Kuru cilt - cildinizin doğal sağlığını korumak için yeterince nemlendirilmesi gerekir. Özellikle kış aylarında içeride uzun süre kalmak klimaların ve sobaların yanmasına, içerideki havanın kurumasına ve yüzdeki nemin azalmasına neden olabilir.
-İç hastalıklar- Bazı kaşıntılar iç hastalıklardan kaynaklanır. Örneğin, böbrek yetmezliği, karaciğer hastalığı, kanser vb. hastalıklar kaşıntıya neden olabilir.
- Sinir Bozuklukları - "Öfkelendiğimde kaşınırım" sözünü muhtemelen birçok kişi duymuştur veya siz de deneyimlemişsinizdir. Stresli yaşam vücuttaki dengeyi bozabilir. Sinir sistemini etkileyen nedenler kaşıntıya neden olabilir. Ve kaşıntı bu durumu düzeltmeden geçmez.
- Anemi de kaşıntıya neden olan faktörler arasındadır.
Yazın aşırı sıcaklar terlemeye, alerjik sorunlara ve bazı böcek ısırıklarıyla birlikte kaşıntıya neden olabilir. Kaşıntıyı doğal yollarla tedavi etmek daha sağlıklıdır.
Kaşıntı önce vücudun bir bölgesinde meydana gelir ve daha sonra vücudun diğer bölgelerine yayılır. Kaşıntı nedenleri ortadan kalktıktan sonra, doğal olarak tedavi edilirler.
Soda: Soda tüm kaşıntılarınızı giderecektir. Bir yemek kaşığı karbonata su ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bu karışımı kaşıntılı bölgeye sürün.
Limon: Limon da kaşıntı üzerinde güçlü etkisi olan araçlardan biridir. 15-20 dakika boyunca kaşıntılı bölgeye limonu çekirdekleriyle ovalayın. Ardından 15 dakika daha bekleyin ve kaşıntılı bölgeyi soğuk suyla yıkayın. Böylece kısa sürede kaşıntınız geçecek ve kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.
Aloe vera: İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan Aloe vera, bakterilerin tam bir düşmanıdır. Kaşıntıya karşı çok iyi olan Aloe vera yağı mineraller açısından çok zengindir. Aloe vera sıvısını gün içerisinde istediğiniz kadar kaşıntılı bölgenize uygulayabilirsiniz. Ayrıca cildinizin sağlığı üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır.
Karanfil yağı: Karanfil yağı kaşıntıyı anında giderir. Gerekli alana karanfil yağı sürün, 10-15 dakika bekleyin ve durulayın.
Yulaf ezmesi: Yulaf , içerdiği antioksidanlar sayesinde kaşıntıya neden olan faktörleri ortadan kaldırır. Az miktarda yulaf ezmesi karıştırın. Krem kıvamına geldiğinde kaşıntılı bölgeye uygulayınız. Kaşıntı hissettiğinizde su ile durulayın.
Vücut kaşındıkça cilt daha fazla histamin salgılar ve beyne daha fazla kaşıntı sinyali gönderir. Aşırı kaşımak cilde zarar verebilir. Sonuç, kötü bir yara veya enfeksiyon hissidir.
Kaşıntıdan kurtulmak için öncelikle kaşıntıya neden olan faktörlere odaklanmalısınız.
Terleme: Terleme, kaşıntının önde gelen nedenlerinden biridir. Çok terlerseniz, kaşınacaksınız. Terlemeden sonra kaşıntı normal şekilde geçecektir.
Kumaş seçimi: Seçtiğiniz kumaşlar da kaşınmaya neden olabilir. Sentetik bir kumaş seçmek daha fazla kaşıntıya neden olabilir. Kaşıntıyı önlemek için pamuklu kullanabilirsiniz.
Çamaşır yıkarken yumuşatıcı kullanmamaya dikkat edin. Yumuşayan giysilerde kaşıntıya neden olabilir. Ayrıca cilde zarar verebilir. Bu nedenle vücutta kaşıntı oluşur. Çamaşır yıkarken daha doğal deterjanlar kullanarak kaşıntıdan kurtulabilirsiniz.